Autógumi Webáruház

Autógumi blog

Termékeink

• Impresszum

Az autógumik legfontosabb tulajdonságairól

Egy gumiabroncs kiválasztásánál számtalan szempontot figyelembe kell venni. Ahhoz, hogy gépkocsinkhoz igazán megfelelő gumikat választhassunk, nagyon oda kell figyelnünk, különben ha nem vagyunk elég szemfülesek, könnyen ráfizethetünk a vásárra. A döntés meghozatalában ugyanakkor nagy segítségünkre lehet az Autógumi Webáruház autógumi kereső szolgáltatása, ahol pontosan meghatározhatjuk, milyen típusú autógumi az, amelyet keresünk, ennek megfelelően pedig pillanatok alatt válogathatunk a számunkra ideális ajánlatok között.

Természetesen mindjárt a legfontosabb szempont a jármű típusa – hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen autóra rakjuk fel őket. Az személy- és kisteherautókra, off road járművekre, illetve a teherautókra és a buszokra való gumik között igen jelentős különbségek vannak, terhelés, igénybevétel, használati körülmények szerint. Emellett arra is figyelnünk kell a konkrét abroncs kiválasztásánál, hogy annak paraméterei lehetővé tegyék, hogy a jármű képességeit a legteljesebb mértékben kihasználhassuk, tehát az esetlegesen rosszabb minőségű autógumi ne korlátozza az autót.

Meg kell találnunk a megfelelő szélességet is, hiszen az autó típusától, adottságaitól függően bizonyos intervallumban tudunk csak gumit választani. A szélesség egyébként nem csak a tapadást, irányíthatóságot, de még a fogyasztást is befolyásolhatja, ezért érdemes erre a tényezőre odafigyelni.

Megadhatjuk még a profilarányt is, amely a profilmagasság és profilmélység hányadosa, ez a gumik rugalmassága, így a kormányozhatóság szempontjából lehet igen fontos.

Természetesen a kereséskor azt is meg kell adnunk, milyen évszaknak megfelelő speciális gumit akarjuk használni. A piacon léteznek téli és nyári, négy évszakos, illetve kifejezetten terepre szánt gumiabroncsok.

És persze válogathatunk gyártó szerint is, hiszen minden abroncsgyártónál más módszereket alkalmaznak, más gyakorlat alapján dolgoznak, és mindenkinek mások a preferenciái, mást részesít előnyben.

A gumiválasztás tehát egy olyan kérdés, emlyet egyáltalán nem szabad félvállról venni, és minden kínálkozó lehetőséget igénybe kell venni ahhoz, hogy segítséget kapjunk a megfelelő döntéshez – ebben segít az autógumi kereső.